Tuesday, February 2, 2016

Sapporo dan Tokyo : teaser


kasut kasut di Tana Aina Pahang
 Hai hai hai
bersua lagi
di sini
kembali

Meh nak share gambo dulu..kasi feel aura sejuk masuk dalam blog ini
heheheheeh

kasut kasut di Shibuya, Tokyo

Kami kami kami kami kami kami kami mulakan percutian #skuadsengkek ke Sapporo dan Tokyo
nape squadsengkek?
sebab memang sengkek masa nih
gigih la korek sana sini mana-mana bekalan duit yang ada
demi impian menjayakan trip ala-ala Narnia / Frozen ini


 
kasut baru beli di GU, Tokyo.
Murah weh!!!
990 yen je (less than RM40/ sepasang)

 pergi secara berjemaah

 dengan ahli jemaah yang paling muda..ie Zafran

 memang comel je bebudak kecik terkedek-kedek jalan dengan baju tebal dan kasut boot.

 pertengahan musim sejuk

 menyaksikan banyak daun luruh hilang dari dahan / ranting pokok

 ketulan ais tersangkut...bole buat ais kepal kot?

 tatau la buah pokok nih boleh dibuat makan ke tak

 melihat ke atas..nampak Tokyo Metropolitan Government Building

 atau melalui Asakusa..tempat baling-baling duit yen beli sourvinearmahaloiii

gile suka bila jumpa pokok ini dengan buah limau tergantung sana sini
nih musim sejuk ke musim bunga???


 dongak ke atas lagi...nampak penguin berenang

 tinjau sangkar harimau

muka serigala yang nampak mistik
nampak garang
dan nampak...spooky
(ensem pun iye)
hehehe

 acah-acah hipster bila minum di sini
sambil ninjau mereka- mereka melintas jalan 
 berjumpa dengan kawan di Sapporo

 sekitar bandar kecil di Sapporo
tengok tebal ais tepi jalan tu....
 tebalnya ais atas bumbung rumah

 malam macam nih pulak

 permandangan sepanjang lebuhraya Sapporo-Furano

nampak ini

 di Zoo Arashiyama, Hokkaido

kepalan ais sana sini
kepalan?
sukati ko la
takkan kimpalan kot?

 di tepi tasik

 simbolik gambar banyak menjurus ranting kayu

 Di Mild Seven Hill, Biei...
terkenal dengan logo rokok mild seven

 maka..sila bersihkan jalan
supaya...
 nampak arah tuju percutian ini

 nanti kan kisah kami di sini

kisah kami membenamkan diri di salji Sapporo dan berjalan santai di Tokyo
(sambung batuk sambil buang hingus...)
Docte..saya nak MC bole?
(hassshummm...)

13 comments:

FadMN said...

uhoiiiii.dah sampai ek...i olls bakal pegi malam ni.esok g osaka,kyoto,pastu g tokyo.besttttt :)

mrs.smile said...

fuyooo dah keluar teaser mohon jangan lama sangat nak tunggu entry first :)
pls kakak comei

Kay said...

nangis tengok salji... kat kbsworld ulangan drama Iris, main kat Akita, Japan pun salji cantik2, nangis lagi... gambar paling cantik, yg buah2 merah/oren tu ada salji dan langit biru... nangis lagi

ranting2 tu kak Suzilawa suka la

Akak beli JR pass tak?

Anash said...

fadMN,
osaka dan kyoto antara bandar best utk dilawati
tokyo pesat membangun.
Selamat bercuti dik!!!!

Anash said...

mrs. smile,
tengah kumpul gambar dan info..hahah
klu lambat jgn left group tau
hihihi

Anash said...

kay,
nahh tisu..banyak sangat nanges...hahaah
hahaah ranting tu suzilawa suke?
tatau pulak..ingat kren je yang dia suka..

JR pass x beli sebab tak guna sepenuh transport tersebut.
Mahal jugak
(tu yang motif trip dinamakan #squadsengkek)
hahaah

mat piko said...
This comment has been removed by the author.
mat piko said...

buka blog, buka ig, buka blog , buka ig.. lepas tu jerit arrgghhhhhhhhh!! JELEZZZZZZZ!

Anash said...

mat piko,
hahahah
sabar dik
jangan geget laptop itu
bahaya

Kembara Si Mama said...

Lagi dan lagi k anash

Anash said...

Kembara Si Mama,
ok ok akan bersambung
sabar eh

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

Anash said...

Norain Omar,
hi there..
thanks for dropping by.
Will email to you shortly.